حمید استیلی در حاشیه مراسم تجلیل از حمید سوریان اظهار کرد: «سوریان افتخار ورزش مردم ایران و بچه محلهایش در شهرری است. او اولین طلای کاروان کشورمان در المپیک لندن را به ارمغان آورد که در ارتقای شرایط سایر همتیمیها و حتی ورزشکاران رشتههای دیگر هم موثر بود.»
مدالها زودگذر است، قهرمانان در اخلاق الگوی جوانان باشند
وی افزود: «خوشحالم مقامی که در المپیک گرفتیم طی سی، چهل گذشته بهترین بود. البته درباره مدالهایی که قهرمانان میگیرند باید بگویم که مدالها همیشه زودگذر است و این اخلاق و رفتار است که میماند. امیدوارم قهرمانان ما به لحاظ اخلاقی هم الگویی برای جوانان باشند.»
استیلی ادامه داد:
استیلی ادامه داد: «در عین حال معتقدم پتانسیل جوانها و ورزشکاران ایران بالاتر از اینهاست. ما نباید به این نتیجه قانع باشیم و به کسب همین تعداد مدال چشم ندوزیم. محمد بنا سرمربی کشتی فرنگی گفت که برای تیمش یک برنامهریزی و کار 10 ساله شده بود؛ تنها در این صورت است که ما میتوانیم در بسیاری از رشتهها موفق باشیم.»
وقتی زن عشایر گوسفند بلند میکند، پس میتوانیم در ورزش بانوان هم مدعی باشیم!
استیلی خاطرنشان کرد: «به طور مثال بوکس ایران رشد خوبی داشته و الان نیازمند سالنها و امکانات بیشتری است. همچنین در المپیک حدود نیمی از مدالهای کشورها را ورزشکاران خانم میگیرند. مسئولان ما هم باید برای حضور گستردهتر و موفقیتآمیز بانوان در رشتههای مختلف ورزشی برنامهریزی کنند. در ایران ما زنهای عشایر نیرومندی وجود دارد که گوسفندان بزرگ و فربهشان را روی دوششان بلند میکنند؛ اگر برای همینها برنامهریزی شود قطعا میتوانند استعدادها و تواناییهای قابلی را در ورزش نشان دهند.»
در ورزشهای گروهی وحدت و تعامل کافی نداریم
وی با بیان این که پتانسیل قهرمانپروری مردم جنوب شهر بالاست، اظهار کرد: «ورزشکارانی که به موفقیتهای بزرگ میرسند عمدتا سختی کشیدهاند و در زندگیهای شخصیشان آسایش زیادی نبوده و همین شده که انگیزه بالایی برای رسیدن به عناوین بزرگ داشتهاند. این پتانسیل که سرشار از استعداد است باید جدیتر گرفته شده و برایش برنامهریزی کاملی شود.»
استیلی با ابراز تاسف نسبت به توانمند نبودن ورزشهای گروهی در ایران گفت: «این یک ضعف بزرگ برای ماست. موفقیت در ورزشهای گروهی به همفکری و تعامل زیاد اعضای گروه احتیاج دارد. گروه باید وحدت خوبی داشته باشند. آسیبها و مشکلات ما در این مقولهها باعث شده صرفا در ورزشهای انفرادی موفق باشیم.»
فوتبال ایران خروجی ندارد، چون برنامه ندارد
کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال در واکنش به اینکه " با عناوینی که کشتی فرنگی ما در المپیک گرفته این ذهنیت در میان مسوولان، ورزشکاران و مردم شایع شده که با وجود پتانسیل بالای رشتههای غیرفوتبالی چرا باید هزینههای میلیاردی در فوتبال کرد و نتیجه هم نگرفت! " گفت: «اینها با یکدیگر قابل قیاس نیستند. فوتبال در همه جای دنیا شرایط متفاوتی با سایر رشتههای ورزشی دارد. جذابتی که در فوتبال هست واقعا فرق میکند و حتی کشورهای مطرحی چون اسپانیا، انگلیس، برزیل و ... هم سرمایهگذاری متفاوتی در فوتبال نسبت به سایر رشتهها دارند. اما خب، فوتبال هم باید در برابر هزینههایش خروجی داشته باشد. اگر فوتبال ایران خروجی ندارد، بخاطر برنامهریزیهاست. چون برنامه مشخص، منسجم و بلندمدتی نداریم از هزینهها نتیجه لازم را نمیگیریم.»
فوتبال حق حضور در المپیک را داشت
وی افزود: «جای تیم ایران در المپیک لندن واقعا خالی بود. بازیکنان بسیار خوبی در تیم ما بازی میکردند و متاسفم بخاطر یک سهلانگاری نتوانستیم به مراحل بالا راه یابیم. فوتبال ما استعدادهای خوبی دارد، با ورود علم به ورزش ایران، از نظر بدنی هم ورزشکاران ما میتوانند در سطح بینالمللی قدرت بدنی داشته باشند؛ مثال آن شرایط فرنگیکاران ما بود که فوقالعاده بودند.»
:: موضوعات مرتبط:
اخبار فوتبالی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 346